شماره 766گزیده مطالب

90درصد از خانم‌های بی‌حجاب را مقصر نمی‌دانم

گزیده مطالب شماره 766

حالا اگر می‌خواهید من را دستگیر کنید و بگویید مخالف جمهوری اسلامی هستم. خیلی خوب، شاید من و چند نفر دیگر مخالفتی هم داشته باشیم و جریمه هم بشویم.
شیخ حسین انصاریان در سخنرانی شب بیست‌ویکم ماه رمضان گفت: 90درصد خانم‌های بی‌حجاب را مقصر نمی‌دانم و خیلی هم دعاگوی آن‌ها هستم و دلم برایشان می‌سوزد حتی اگر بگویند غلط کرده‌ای. باطن این خانم‌ها با خدا است. با نماینده‌های آن‌ها صحبت کنید و خواسته‌هایشان را بشنوید.
به گزارش جماران، شیخ حسین انصاریان در سخنرانی شب بیست‌ویکم ماه رمضان گفت:
*هرکس لازم است بشنود، با روزی کسانی که مرتکب منکر می‌شوند نباید درگیر شد.
*حضرت علی تا روز آخر روزی کسانی که می‌گفتند به آخرت اعتقادی ندارند را پرداخت کرد. به هر گنهکاری منافق نگویید.
*عباد خدا را نترسانید. به هیچکس نگویید فردا ساعت پنج صبح اعدام می‌شوی در حالیکه نه حکم او اعدام است و نه می‌خواهید اعدامش کنید.
*یک ‌مصداق اسیر، زندانی‌ها هستند. اگر من را زندانی کردید، بر سر من نزنید، به من فحش ندهید، هرچه خواستم به من بدهید.
*ای برادران زندان‌بان و‌ ای برادران دادگستری، مولا علی به امام حسن(ع) گفت ابن‌ملجم گرسنه است، غذای من را برای او ببرید.
*آن‌ها که صندلی دارند اگر غیر این عمل کنند، ضد قرآن هستند.
*حالا اگر می‌خواهید من را دستگیر کنید و بگویید مخالف جمهوری اسلامی هستم. خیلی خوب، شاید من و چند نفر دیگر مخالفتی هم داشته باشیم و جریمه هم بشویم.
*90درصد خانم‌های بی‌حجاب را مقصر نمی‌دانم و خیلی هم دعاگوی آن‌ها هستم و دلم برایشان می‌سوزد حتی اگر بگویند غلط کرده‌ای. باطن این خانم‌ها با خدا است. با نماینده‌های آن‌ها صحبت کنید و خواسته‌هایشان را بشنوید.

مسئله حجاب با جریمه و محرومیت،‌ حل نمی‌شود
مسعود پزشکیان نماینده مجلس درباره طرح جدید نیروی انتظامی برای برخورد با زنان و دختران بی‌حجاب هشدار داد:‌ «کار فرهنگ را نمی‌توان با بگیر و ببند حل کرد… این کارها جامعه را شلوغ می‌کند و دشمن هم از این روند می‌تواند سوءاستفاده کند».

فعال سیاسی و نماینده مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار عصرایران اضافه کرد: ما قبلا این کارها را انجام دادیم و حاصلش رفتار امروز است. اگر قرار بود با این کارها درست شود باید تا الان بهتر می‌شد. همه ارگان‌هایی که مسئولیت حجاب و عفاف را به عهده گرفتند و باید برروی پرورش، توجیه و تعقل و بحث کارشناسی کار می‌کردند کار نکردند. حالا به اینجا رسیده‌اند که می‌خواهند با گرفتن، جریمه و محروم کردن مشکل را حل کنند که قطعا حل نخواهد شد چرا که روش غلط است. نماینده مردم تبریز در مجلس اظهار کرد: ممکن است بعضی جاها دوربینی داشته باشند ولی اینکه بتوانند کامل پوشش دهند و برخورد کنند موفق نخواهند شد. بعید است این روش جواب بدهد. کلیت قضیه این است که کار فرهنگ را با بگیر و ببند نمی‌شود حل کرد؛ باور را نمی‌توان با دستور درست کرد. حضرت علی(ع) در نامه‌اش به مالک‌اشتر دستور می‌دهد «نگو من امیر هستم» گفتن اینکه من امیر هستم یعنی دستور دادن؛ نه تنها حجاب بلکه در تمامی قسمت‌ها اینکه ما بخواهیم دستور بدهیم و اینها اطاعت کنند این نوع ادبیات سه تالی فاسد دارد؛ قلب‌ها را تیره می‌کند؛ دین را ضعیف و بی‌اعتبار می‌کند و تغییرها و دگرگونی‌ها و انقلاب‌ها را نزدیک می‌کند.

مسعود پزشکیان فعال سیاسی اصلاح‌طلب و پزشک است. او از 4 دوره قبل تاکنون در مجلس حضور دارد و بین سال‌های 1391 تا 1395 هم نائب‌رئیس اول مجلس شورای اسلامی بود. این فوق‌تخصص جراحی قلب در دولت دوم اصلاحات (1380 تا 1384)‌ به ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی، وزیر بهداشت بود. وی افزود: این روش، عده‌ای را که نسبت به دین مشکل ندارند مشکل‌دار می‌کند. ممکن است فردی که حجاب ندارد با دین هم کاری نداشته باشد ولی وقتی به اسم دین با وی برخورد می‌کنند این فرد با دین مشکل پیدا می‌کند؛ باید فکر کنند که این را چگونه حل کنند.

پزشکیان تاکید کرد: کلیت قضیه حجاب یک امر فرهنگی و‌ باوری است با زور شدنی نیست. آدم در خانه خودش هم بچه‌اش را نمی‌تواند با زور وادار کند آن چیزی که خودش می‌خواهد را انجام دهد. او ادامه داد:‌ بچه من با من دشمن نیست قطعا بچه من، من را دوست دارد ولی حرف آدم را خیلی وقت‌ها گوش نمی‌دهد مگر اینکه با منطق حرف بزنی که در ذهنش به یک باور تبدیل شود و آن وقت اجرا کرد. در مورد حجاب هم باید کار فرهنگی کرد. کارهای فرهنگی نکردیم، پرورش ندادیم از بچگی رها کردیم حالا می‌خواهیم در آنجایی که کار از کار گذشته برخورد کنیم که این شدنی نیست. این کارها جامعه را شلوغ می‌کند و دشمن هم از این روند می‌تواند سوءاستفاده کند.

حجاب را سیاسی نکنید
چندی پیش بود که فرمانده کل نیروی انتظامی اعلام کرد در سه حوزه معابر عمومی، خودرو و اماکن اقداماتی برای مقابله با کشف حجاب صورت خواهد گرفت و افراد با استفاده از تجهیزات هوشمند شناسایی و به مراکز قضائی معرفی می‌شوند. در همین خصوص جمیله کدیور، نماینده سابق مجلس نوشت: درحالی که انتخاب پوشش متناسب با عرف و شرع جوامع در کشورهای مختلف، امری فرهنگی- اجتماعی شناخته می‌شود، سیاست‌های اعمالی در کشور، موضوع حجاب را تبدیل به امری سیاسی کرده است.

آقایان خطباء به جناب انصاریان اقتداء کنید
یادداشتی از: هادی سروش
پایگاه خبری جماران، خطابه و منبر بسیار مهم است، استاد مطهری در اهمیت نقش سخنوران می‌نویسد: «مُبلّغ از مرجعیت کمتر نیست». و در بیانی دیگر بر این باور است که: «مقام منبر از مقام قلم بالاتر است و از شأن ائمه بوده و البته در روزگار ما برعکس شده».
امروز در وضع مناسبی در تبلیغ دینی نیستیم! عده‌ای گزینشی بر منبر نشسته! عده‌ای مردم را برای شناخت اولیاء الهی به معجزات بدون سند و گاهاً مغایر با عقل و حتی خارج از ادب دعوت می‌کنند! و برخی اخلاق را در مقابل عقل قرار می‌دهند! و برخی دیگر حالت گریه بخود گرفته و فقط کارشان نام بردن از امثال آیت‌ا… بهجت و آیت‌ا… بهاءالدینی و… است! و برخی دیگر تا روی منبر می‌نشینند به گمان اینکه بر مرکب آسمانی نشسته و همه مستمعین‌شان بر زمین نادانی و گناه جلوس کرده باید دائما از آن بالا بر زمین‌نشستگان نهیب زد! و برخی دیگر هم دیکته شده‌های دیگران را برای مردم می‌خوانند! در مقام سخنوری و تبلیغ دینی؛ توجه و باور مسئولیت و رسالت یک خطیب ضروری است که همه سخن در آیه 49 احزاب جمع است: «الذین یبلغون رسالات الله یخشونه و لا یخشون احداً الا الله»؛ به این معنا که مُبلّغان واقعی فقط و فقط به «مسئولیت الهی» خویش می‌اندیشند و به احدی توجه نداشته، در نتیجه هیچ‌گاه «زید و عمرها» نمی‌توانند مبداء اراده و نقش‌آفرینشان باشند. این مُبلّغان واقعی دین؛ هادی اجتماع و پیشرو در اهداف بلند الهی هستند و با گوشزد چالش‌ها و ناهنجاری‌هایی که به پای دین تمام می‌شود، شجاعانه مواجه می‌شوند. و البته در راستای همین مسئولیت؛ هیچ‌گاه از دردهای مردم فارغ نبوده و نیستند و از تذکر مودبانه و دلسوزانه به مسئولین ابائی ندارند. الغرض؛ این بنده از دهه شصت جناب آقای انصاریان را می‌شناسم و روابط نزدیکی داشتم و غیر از «محبت و ادب» در نشست‌های خصوصی و خطابه بر وزان «فطرت» در مجالسش ندیده‌ام. تاثیر او در سال‌های دهه شصت در دفاع مقدس در نمازخانه لشکر حضرت رسول(ص) و سخنرانی‌های شورآفرین و عرفانی در شب‌های سه‌شنبه در حسینیه همدانی‌ها در همان سال‌ها محو نشدنی است. خصوصیت مهم این پیشکوست خطابه در ایران این است که با آرامش و ادبیات توام با محبت با مستمعش سخن می‌گوید. او گرچه اهل منبر سیاسی نیست اما از مواردی که تاثیرگزاران جامعه از خط قرآن و روش اهل بیت(ع) خارج شوند و یا مردم شریف در تنگنا قرار گیرند، سکوت نمی‌کند. بر این اساس در شب 21 رمضان در جمع هزاران عزادار حضرت امیر(ع) و احیاء‌نشینان شب قدر سخنانی باتوجه‌به آیات قرآن در منع از تعدی زبانی و رفتاری به مجرمان و خصوصا بررسی مشکلاتِ بی‌حجابان به زبان آورد که به شکل شگفت‌آوری مورد انعکاس رسانه‌ای در دنیا قرار گرفت. این بزنگاه؛ باید امروزه مورد توجه اهل منبر قرار گرفته و آقایان منبری پیشکسوت خود را الگو قرار دهند.

آقای رادان! حجاب با پلیس و محکمه، از بی‌حجابی، «بدتر» است
یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب نوشت: خدا را خوفناک نسازید. کار پلیس این است؟
محمدتقی فاضل میبدی نوشت: جناب رادان تاکنون کدام حکم اخلاقی و شرعی با نیروی پلیس و محکمه باور مردم گشته؟ چرا اینگونه می‌خواهی زنان را از دین گریزان سازی؟ شرایط امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر را از کسانی که می‌دانند بپرسید. حجابی که با پلیس و محکمه بخواهد رعایت شود از بی‌حجابی بدتر است. خدا را خوفناک نسازید. کار پلیس این است؟

لینک کوتاه: http://ayenehyazd.ir/l9zUD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا