تیتر یکشماره 631

سیستان و بلوچستان را دریابید

تیتر یک شماره 631

چند روز است مردم در دریای آب و سیلاب و سوز سرما با کمترین امکانات زندگی می‌کنند.

سیل سیستان و بلوچستان در چند روز گذشته خسارت‌های شدیدی به دار و ندار مردم و زیرساخت‌های جنوب سیستان و بلوچستان وارد کرده؛ از جمله آنکه دار و ندار مردم دلگان، نیکشهر، خاش، دلگان، کنارک، سراوان و روستاهای اطرافشان را با خود برده و مزارع موز و محصولات کشاورزی را نابود کرده است. به گزارش جماران، مسئولان از جمله فرمانداران مناطق خسارت دیده از جمله دلگان و نیز استاندار از استان‌های معین شامل کرمان و هرمزگان و مقامات مسئول کشوری و نیز مردم در سراسر کشور خواسته هرچه سریعتر به شتاب مردم مناطق سیل‌زده بشتابند و برای این منظور لیستی شامل اقلام مواد غذایی و تجهیزات امدادی برای کمک‌رسانی اعلام کرده‌اند. حال در شرایطی که خود استان‌های معین همچون کرمان در منطقه جنوبش و هرمزگان در منطقه جاسک درگیر سیل ویرانگر هستند و کمبود تجهیزات امدادی و نیروی انسانی هلال‌احمر در سیستان و بلوچستان احساس می‌شود، مردم مناطق سیل‌زده مانده‌اند تک و تنها که با دست خالی در حال کمک به هم هستند.

فرماندار دلگان: دارایی بسیاری از مردم را آب برد
فرماندار دلگان گفت: بارش‌های سنگین و سیلابی سبب وارد شدن خسارت‌های فراوانی به مردم این منطقه گردیده و با توجه به فقر و محرومیت شدید مردم منطقه دارایی بسیاری از آنان را آب برده است. مجتبی شجاعی در بازدید از محورهای مواصلاتی ضمن ‌تقدیر از مدیریت استانی بحران و وجود هم‌افزایی دستگاه‌های مربوطه افزود: اکنون ضروریست مدیران ملی برای اینکه اندکی از آلام کشاورزان و دامداران خسارت دیده کاهش پیدا کند، نوید جبران خسارت‌های کشاورزان و دامداران را در اولویت کاری خود قرار دهند. فرماندار دلگان بیان کرد: گرچه رحمت الهی پر از برکت و آبادانی در آینده خواهد بود اما بودند افرادی که کل داراییشان دو سه دام بود که آنها را آب با خود برد. شجاعی اظهار داشت: دستگاه‌های دولتی با دید وسیع و وسعت‌نظر، به ارزیابی خسارت‌ها بپردازند و سخت‌گیری نکنند و سعی نمایند آسیب‌دیدگان را تنها نگذارند.

استاندار: سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان به حمایت ملی نیاز دارند
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: سیل‌زدگان واقع شده در مناطق جنوبی استان با توجه به حجم بالای بارش‌ها، وقوع سیلاب، زیر آب رفتن نقاط روستایی و اراضی کشاورزی و بی‌خانمان شدن خانوارها به حمایت ملی و عزم و اراده بالا برای جبران خسارت‌ها نیاز دارند. احمدعلی موهبتی در بازدید از مناطق سیل‌زده چابهار و نقاط جنوبی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه ظرفیت‌های استان برای کمک‌رسانی به مردم سیل‌زده بسیج شده و مسئولان در کنار مردم به خدمات‌رسانی مشغول هستند، بیان کرد: یاری رساندن به مردم آسیب دیده به نگاهی ملی و حضور مدیران برجسته کشور و مشارکت اقشار مختلف مردم ایران و خیران نیاز دارد. وی افزود: به بالگرد و قایق و مواد غذایی و آب و لوازم بهداشتی و کمک‌های امدادی نیاز است که بر حسب پیگیری‌ها استان‌های معین و ستاد مدیریت بحران کشور امروز پای کار می‌آیند. موهبتی ادامه داد: حجم خسارت وارده به منازل و اراضی کشاورزی و تاسیسات و زیرساخت‌ها و راه‌های ارتباطی بسیار بالا است. استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه در مناطق خاش، دلگان، چابهار، نیکشهر، کنارک، سراوان و غیره برف و باران سنگین سرازیر و مشکلات فراوانی را برای مردم استان به وجود آورده است، در تماس تلفنی با رییس سازمان مدیریت بحران کشور وضعیت مناطق سیل‌زده چابهار و مناطق مختلف استان را گزارش کرد و خواستار کمک و مساعدت بیشتر دولت برای خدمات‌رسانی به مردم سیل‌زده و ارسال بالگرد برای نجات جان مردم و ارسال کمک‌ها به روستاهای مختلف شد…

محاصره 50 آبادی شهر بنت در سیلاب
یک عضو شورای شهر بنت استان سیستان و بلوچستان با اشاره به محاصره 50 آبادی شهر بنت در سیلاب در تماسی با ایسنا، گفت: شاهد بارش باران شدید در شهر بنت هستیم به گونه‌ای که حدود 173 میلی‌متر باران باریده است. وی با بیان این‌که متاسفانه طی چند روز اخیر از روستاهای بخش غربی بنت بی‌خبر هستیم، اظهار کرد: علاوه بر قطع برق و تلفن، تمامی راه‌های دسترسی به این روستاها مسدود شده است…

چند روز است که مردم سیستان و بلوچستان در مناطق مختلف مانند دشتیاری چابهار، زراباد کنارک، بزمان، دلگان و غیره در دریای آب و سیلاب و سوز سرما با کمترین امکانات زندگی دشوار و مشقت‌باری را سپری می‌کنند و هم اینک چشم انتظار نگاه مهربان دولتمردان و مشارکت خیران و مردم نیک‌اندیش هستند.

پیشگیری برای برخی مسئولان معنا ندارد
یک عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان تاکید کرد که عدم انجام اقدامات پیشگیرانه باعث شده تا سیل به مردم استان خسارت بالایی وارد کند. حبیب‌ا… دهمرده در تذکری شفاهی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در سیل اتفاقات عجیب و غریبی رخ می‌دهد، در صورتی که این سیل قابل پیش‌بینی بود به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌ها سیل به استان سیستان و بلوچستان خسارات زیادی وارد کرده است. وی در ادامه اظهار کرد: بنده از وزارت کشور، نیرو و استاندار سیستان و بلوچستان گلایه‌مند هستم، چرا که در ابتدای امسال نیز مختصر سیلی در سیستان آمد و خساراتی برجای گذاشت. براساس مصوبات ستاد بحران باید لایروبی رودخانه‌ها انجام می‌شد و اقداماتی پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع سیل صورت می‌گرفت، اما نه تنها اقدامی نشده بلکه خسارت سنگینی به مردم وارد شده است. ظاهرا پیشگیری برای برخی از مسئولان اصلا معنایی ندارد…

سیل مدارس دشتیاری و پلان چابهار را تعطیل کرد
در اطلاعیه اداره اطلاع‌رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان آمده است: با توجه به شرایط جوی، جاری شدن سیلاب و جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان چابهار، مدارس تمام مقاطع تحصیلی در نوبت صبح و عصر منطقه دشتیاری و پلان‌فرد دوشنبه 23دی ماه تعطیل شده است.
مرکز مدیریت راه‌ها اعلام کرد: محورهای ایرانشهر- مهرستان/ سرباز- مهرستان/ مهرستان- سوران/ فنوج- اسپکه/ بزمان- دلگان/ ایرانشهر- دلگان/ نیکشهر- کنارک که به علت طغیان رودخانه محلی مسدود شده بود، با تلاش عوامل راهداری بازگشایی شد.

ریزش آوار جان دختر 5 ساله سراوانی را گرفت
مدیر مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی زاهدان گفت: ساعتی قبل بر اثر ریزش آوار در کهک سراوان یک دختر بچه 5 ساله جان باخت. فریبرز راشدی با اشاره به اینکه در سه روستای سراوان حادثه ریزش آوار گزارش شده است، افزود: یک دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شد. وی بیان کرد: همچنین دو حادثه دیگر ریزش آوار در دزک و روستای محمدی سراوان رخ داد که دو نفر مصدوم و توسط دو دستگاه آمبولانس به بیمارستان رازی سراوان منتقل شدند…

نجات مفقودان سیلاب سیستان و بلوچستان
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر سیستان و بلوچستان گفت: مفقودان سیلاب مناطق جنوبی استان با تلاش و همت نیروهای امدادی نجات پیدا کردند. رسول راشکی افزود: پنج نفر از ساکنان روستای رادو از توابع دشتیاری چابهار در سیلاب مفقود شدند که تیم عملیات امداد و نجات هلال‌احمر پس از 5 ساعت جستجو توانستند این نفرات را نجات دهند. راشکی بیان کرد: این مفقودان در رودخانه و کانال روستای جماعت‌زهی پیدا و به بیمارستان منتقل شدند که حال دو نفر از آنها وخیم است. معاون امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر سیستان و بلوچستان هم با اشاره به گزارشات مردمی مبنی بر غرق شدن یک نفر در رودخانه سرباز، گفت: نجاتگران جمعیت هلال‌احمر استان در قالب دو تیم جسد این فرد را طی دو ساعت عملیات در رودخانه سرباز پیدا کردند و به نیروی‌های انتظامی تحویل دادند. مصفا از شهروندان خواست در هنگام بارندگی و سیل از نزدیک شدن به رودخانه‌ها پرهیز کنند و در مکان‌های مرتفع و امن پناه بگیرند و در صورت بروز حادثه با شماره تلفن 112 ندای امداد تماس بگیرند. از اواخر هفته گذشته سازمان هواشناسی هشدارهایی درباره بارش‌های سیل‌آسا در برخی مناطق جنوبی و جنوب شرقی کشور اعلام کرده بود. این بارش‌ها که از اواخر روز جمعه آغاز شده، بخش‌های زیادی از استان‌ سیستان و بلوچستان، به ویژه جنوب آن را درگیر کرده است. در مجموع 13 شهرستان این استان تحت تأثیر سیل قرار گرفته‌اند و برخی از آنها به شکل کامل در سیل محاصره شده‌اند و نیاز به کمک فوری دارند.

مسئولان دانش و توانی در مقابل بحران سیل ندارند
حزب اعتماد ملی استان سیستان و بلوچستان با صدور بیانیه‌ای در رابطه با سیل این استان ضمن انتقاد شدید نسبت به عملکرد نهادهای امدادرسان مسئول، از همه مردم ایران و نهادهای غیردولتی مرتبط تقاضا کرد برای کمک به هموطنان خود در سیستان و بلوچستان بکوشند…
لازم است مدیران مسئول، بویژه «ستاد مدیریت بحران استانداری» و «شهرداری‌های شهرهای استان» به عنوان مهمترین نهادهای متولی، بعد از عبور از وضعیت کنونی گزارشی کامل از علل ناتوانی در مقابله با سیل پیش آمده با وجود هشدارهای قبلی به مردم استان ارائه دهند و همچنین با برنامه‌ریزی جدی جهت پیشگیری از وقوع حوادث مشابه در آینده به این دور باطل، تکراری و سالیانه پایان دهند.

لینک کوتاه: http://ayenehyazd.ir/ohQ9x

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا