شماره 736گزیده مطالب

همزیستی ادیان از مولفه‌های موثر در ثبت جهانی یزد بود

گزیده مطالب شماره 736

ایسنا- یزد- استاندار یزد «بافت تاریخی گسترده و جریان زندگی در آن»، «استفاده بهینه از انرژی» و «سابقه طولانی همزیستی ادیان مختلف» در شهر یزد را از جمله شاخص‌ها و مولفه‌های موثر در ثبت یزد در فهرست میراث جهانی یونسکو خواند و از آمادگی کامل این استان جهت توسعه و تقویت همکاری‌ها با دیگر کشورها خبر داد.

«مهران فاطمی» در دیدار با سفرای شش کشور جمهوری چک، ژاپن، نیوزلند، کره‌جنوبی، کوبا و صربستان، 18 تیرماه مصادف با 9 جولای را یادآور ثبت جهانی یزد در فهرست میراث جهانی یونسکو دانست و گفت: یزد تنها شهر ایران است که به عنوان میراث جهانی توسط سازمان یونسکو به ثبت رسیده است.

وی یکی از شاخص‌ها و مولفه‌های موثر در ثبت جهانی یزد را بافت تاریخی این شهر عنوان و تبیین کرد: وجود تعداد زیادی خانه خشتی در مساحتی به وسعت 200 هکتار و تدوام جریان زندگی در این خانه‌های خشت و گلی یکی از دلایل ثبت جهانی یزد است. استاندار ادامه داد: غالب مصالح ساختمانی مورد استفاده در ساخت خانه‌های این بافت، از طبیعت تامین شده و پس از تخریب مجددا به چرخه محیط‌زیست و طبیعت برمی‌گردند.

فاطمی خاطرنشان کرد: همخوانی مصالح استفاده شده در خانه‌های این منطقه با شاخص‌های زیست محیطی سبب شد تا شهر یزد در سال 2019 به عنوان پایلوت شهرهای پایدار جهان به ثبت برسد. وی دلیل دوم ثبت شهر یزد به عنوان میراث جهانی را استفاده بهینه از انرژی به واسطه ساختار و بافت خانه‌های بافت تاریخی دانست و تصریح کرد: ساخت بادگیرها و حفر قنات‌های منحصر بفرد توسط یزدی‌ها مؤید این مهم است و وجود این نمادها در یزد، این شهر را در بین شهرهای تاریخی جهان متمایز کرده است.

استاندار دلیل سوم و مهم دیگر ثبت یزد در فهرست میراث جهانی را سابقه طولانی همزیستی پیروان ادیان مختلف شامل مسلمانان، زرتشتیان، کلیمیان و یهودیان در شهر یزد عنوان کرد و افزود: همزیستی مسالمت‌آمیز ادیان در یزد به عنوان نماد «نوع‌دوستی و صلح‌طلبی» یزدی‌ها، در کنار «روحیه سخت‌کوشی و سازگاری با طبیعت» آن‌ها مورد توجه یونسکو قرار گرفته است.

فاطمی در بخش دیگری از سخنانش گریزی به برخی از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های یزد زد و خاطرنشان کرد: استان یزد با قدمت سه هزار ساله، اقلیم کویری، معماری منحصر بفرد و با جمعیتی بیش از یک میلیون و دویست هزار نفر؛ جز چهار استان برتر صنعتی و دو استان برتر معدنی کشور ایران بشمار می‌آید.

لینک کوتاه: http://ayenehyazd.ir/Y7en0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا