به گزارش همشهری، قیمت گوشت قرمز بعد از دو ماه روند کاهشی، دوباره رو به افزایش گذاشته است. مشاهدات میدانی حاکی از آن است که قیمت گوشت گوسفندی تفکیک شده به ویژه اجزای پرتقاضایی مثل ران و سردست از کیلویی 600 هزار تومان گذشته، گوشت بیاستخوان از جمله راسته و خورشتی تا کیلویی 900 هزار تومان بالا رفته و قیمت شقه گوسفندی هم در بیشتر قصابی پایتخت به کیلویی 500 هزار تومان رسیده تا تیتر «گوشت نیممیلیون تومانی» اینبار جایی برای تکذیب نداشته باشد. در بعضی پلتفرمهای فروش آنلاین گوشت بستهبندی با قیمتهایی بیش از یک میلیون تومان نیز در حال عرضه است. این درحالی است که قیمت گوشت قرمز از اواخر شهریور با شتاب گرفتن رویه واردات گوشت گرم، کمابیش ثابت بود و تا حدودی کاهش قیمت را نیز در مهرماه شاهد بودیم که این واردات بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی همچنان ادامه دارد و قرار است تا پایان سال نیز تداوم داشته باشد. پس علت گرانی اخیر گوشت چیست؟
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی تهران با اشاره به افزایش 25 هزار تومانی قیمت گوشت گوسفندی در هفته جاری، کمبود گوشت در بازار را دلیل این رشد قیمت عنوان کرد و افزایش واردات را تنها راهکار توقف رشد قیمت گوشت دانست. علیاصغر ملکی گفت: در هفته نخست آذرماه قیمت گوشت گوسفندی 20 هزار تا 25 هزار تومان بالا رفت و هرچند گوشت وارداتی به چرخه بازار وارد شده و تا اندازهای بازار را تعدیل کرده، اما پاسخگوی تقاضای بازار نیست. به گفته وی، دام در ایران به تعداد کافی وجود ندارد و این امر امکان ورود دامدارها به نرخگذاری را فراهم کرده است. این درحالی است که تولیدکنندگان نظر دیگری دارند.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور با تایید رشد قیمت دام و بهتبع آن گوشت، افزایش قیمت گوشت را ادامهدار دانست و در توضیح دلایل آن، گفت: جمعیت دامی کشور در سالهای اخیر به دلایل مختلف کاهش داشته و در نتیجه گلههای مولد با کاهش همراه بوده است، به همین دلیل، تعداد برههای لاغر یا اصطلاحا بره پای پروار به شدت کاهش داشته و قیمت آن بالا رفته است. افشین صدر دادرس با بیان اینکه در فرایند پرواربندی قیمت بره لاغر مثل قیمت خوراک دام تعیینکننده است، افزود: با افزایش قیمت بره لاغر مطمئن باشید قیمت گوشت، چه گوسفندی و چه گوساله پایین نخواهد آمد و این روند رشد قیمت تداوم خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه نوسان کنونی بازار گوشت، دلیلی متفاوت نسبت به رشد قیمت هرساله دارد، توضیح داد: هر سال در یک روال طبیعی با اتمام فصل تولید، تعداد دام پروار کم میشود و این موضوع روی عرضه و قیمت گوشت در ماههای پایانی سال تاثیرگذار است ولی الان مشکل ما اساسی و ریشهای است چون گله مولد یا دام ماده ما کم شده است. به گفته دادرس، با کاهش دام ماده، زایش به حداقل رسیده در نتیجه تعداد برههایی که باید پروار شوند به شدت کم شده و با کاهش عرضه بره قیمت در بازار افزایشی شده است. مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور، مهمترین دلیل این مشکل را واردات گسترده گوشت گرم در 9 ماه گذشته اعلام کرد که تولید داخلی را عملا راکد کرده است. وی راهکار حل این مشکل را گنجاندن گوشت گرم در کالابرگ الکترونیکی با هدف افزایش توان خرید مردم، احیای بازار داخلی و رونق تولید دانست و گفت دولت میتواند با کاهش تدریجی حجم واردات معادل ریالی ارزی که صرف واردات میکند را به عنوان یارانه گوشت داخلی به دهکهای هدف بدهد.
نیم کیلوگرم گوشت مرغ در بازار چقدر شد؟
قیمت گوشت مرغ در تاریخ 9 آذر 1402 اعلام شد که بر اساس آن، هر بسته 1.8 کیلوگرمی گوشت سینه مرغ 261 هزار تومان است.
به گزارش اقتصادآنلاین، قیمت گوشت مرغ در بازار روز برای تاریخ 9 آذر 1402 اعلام شد که بر اساس آن هر بسته گوشت جوجه کباب ران مرغ 0.9 کیلوگرم 174 هزار تومان است.
قیمت گوشت مرغ بستهبندی
قیمت گوشت مرغ چرخکرده بستهبندی شده در بسته 0.5 گیلوگرم 70 هزار تومان است برای خرید ساق مرغ هم باید 261 هزار تومان پرداخت کنید.
قیمت سینه مرغ
قیمت سینه مرغ هم امروز 261 هزار تومان اعلام شده است.
اخبار جدید قیمت گوشت مرغ1402
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی با اینکه مشکلی در تامین گوشت نداریم، گفت: بنابر برنامهریزی صورت گرفته واردات گوشت قرمز به طور منظم در حال انجام است. علیرضا پیمانپاک افزود: روزانه 200 تا 250 تن گوشت گرم گوسفندی و گوساله در حال توزیع است تا از این طریق کمبود داخل کشور تامین شود. پیمانپاک از کاهش قیمت گوشت داخلی خبر داد و گفت: نرخ گوشت تولید داخل طی هفتههای اخیر به سبب توزیع گوشت وارداتی کاهش معناداری داشته است.