شماره 722گزیده مطالب

تندروهای مجلس به‌نام ساماندهی به دنبال محدودیت اینترنت هستند

گزیده مطالب شماره 722

نماینده شیراز در مجلس با بیان اینکه تندروهای مجلس به‌نام ساماندهی به دنبال محدودیت اینترنت هستند، تاکید کرد: از آنجا که خواست مردم در طرح صیانت مستتر نیست ما آن را قبول نداریم. علیرضا پاک فطرت در صفحه شخصی خود در توئیتر، نوشت: تندروهای مجلس نمی‌گذارند دیگر نمایندگان طرح صیانت را بررسی کنند. به‌نام ساماندهی دنبال محدودیت اینترنت هستند.

از این اقدام یکباره مجلس در زمان بررسی لایحه بودجه متعجب شدم. هیئت رئیسه باید به امضاها احترام بگذارد و دوباره رای‌گیری کند تا اگر شد، طرح از اصل هشتاد و پنج خارج شود. اگر هیئت رئیسه این کار را نکند، برخی نماینده‌ها از جمله خودم اعتراض خواهیم کرد و طرحی خواهیم نوشت که این طرح هوا شود.

چون خواست مردم در این طرح مستتر نیست، ما آن را قبول نداریم. کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت در هفته گذشته جلسه‌ای را در ایام بررسی بودجه در مجلس تشکیل داد و کلیات طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی را به تصویب رساند. به دنبال آن معاونت قوانین به مصوبه این کمیسیون ایراد وارد کرد و هیات رئیسه مجلس نیز ایرادات مطرح شده از سوی معاونت قوانین مجلس را وارد دانست. حال حدود 170 نماینده مجلس با امضای نامه‌ای خواستار بازگشت این طرح به صحن مجلس شده‌اند.

صیانتی‌که مقابل شفافیت قرار گیرد صیانت نیست
مخالفت‌ها با طرح صیانت از کاربران فضای مجازی ادامه دارد و آگاهان بیش از همه نسبت به اجرایی شدن این طرح هشدار می‌دهند مانند وزیر مخابرات اسبق کشور. محمدرضا عارف با بیان اینکه مسئولان از تجربه ممنوع کردن ماهواره عبرت بگیرند و راه تمرد از قانون را فراهم نکنند در پاسخ به این سوال که اهداف پیدا و پنهان طرح صیانت چیست، گفت: اصولا به دنبال نیت‌خوانی افراد نیستم ولی باید بگویم که این طرح محصول قهر اکثریت مردم با صندوق‌های رای است تا نمایندگان اقلیتی از جامعه به بهانه صیانت از فضای مجازی، جلوی گردش آزاد اطلاعات را بگیرند و مانع از باخبر شدن اکثریت از چگونگی انتقال منابع به سوی اقلیت شوند و در آینده نیز بر سیطره اقلیت تداوم بخشند.

وی با بیان اینکه صیانتی‌که در برابر شفافیت قرار گیرد صیانت نیست، کدورت و محدودیت است، گفت: میل برای تحدید و تهدیدِ روزافزونِ آزادی‌های اجتماعی و سیاسی و گام نهادن در مسیر انسدادآفرینی فزاینده، علاوه بر تشدید شکافِ ملت- حاکمیت، امنیت ملی ما را با چالش‌های اساسی مواجه می‌کند.

48 نشست برای بررسی طرح صیانت!
با افتخار می‌گویند 48 نشست برای بررسی طرح صیانت برگزار شده است اما اشاره نمی‌کنند آنچه به عنوان تصویب طرح اعلام شد نظر تنها 18 نماینده بود و نه تمام نمایندگان خانه ملت. رضا تقی‌پور، رئیس کمیسیون مشترک بررسی طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی در دولت احمدی‌نژاد وزیر ارتباطات بود و تاکید زیادی به تصویب این طرح داشت. اکنون می‌گوید: «انتقادات منتقدین را درباره عدم روشنگری درخصوص طرح فضای مجازی قبول داریم و می‌پذیریم که تبیین خوبی در این زمینه صورت نگرفته است اما رسانه‌ها باید کمک کنند تا روشنگری لازم در این باره انجام شود که شاید پاسخ به انتقادات منتقدین در این اظهارات وجود داشته باشد.»

وی افزود: درحال رصد و جمع‌آوری انتقادات هستیم این در حالی که در دوره گذشته هدفی از سوی منتقدین ترسیم شده و آنها به طرح ساماندهی فضای مجازی حمله می‌کردند و در نهایت خود را پیروز تلقی می‌کردند درحالی که 90درصد این انتقادات اصلاً به متن این طرح مربوط نمی‌شد.

هیات‌رئیسه مجلس رسما مصوبه طرح صیانت را لغو کرد
نماینده تهران در مجلس گفت که هیئت‌رئیسه نظر معاونت قوانین در مورد طرح صیانت را تایید کرد. مجتبی توانگر در مطلبی در صفحه توییتر خود نوشت: هیئت‌رئیسه ‫مجلس نظر کارشناسی (نامه) معاون قوانین درباره مصوبه کمیسیون مشترک طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی (‫صیانت) را تایید کرد. سه‌شنبه هفته گذشته کلیات طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی در نشست کمیسیون مشترک تصویب شد که واکنش‌های منفی زیادی در سطح جامعه به دنبال داشت. بعد از آن معاونت قوانین مجلس در نامه‌ای اعلام کرده که رای‌گیری کلیات طرح صیانت از لحاظ قانونی دارای ایراد بوده و قابل پذیرش نیست.‬‬

لینک کوتاه: http://ayenehyazd.ir/76Aic

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا