تیتر یکشماره 671

طرح اصلاح قانون انتخابات فقط برای یکی، دو نفر نوشته شده است

تیتر یک شماره 671

بعد از مجلس اول برخی همه تلاش خود را به کار بستند تا مهندس بازرگان را کنار بگذارند.
تنگ کردن حلقه کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری زیبنده مملکت و نظام ما نیست.

محمود احمدی بیغش نماینده مجلس در مورد طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری گفت: این طرح بیهوده است و وزن ریاست جمهوری در ایران را بسیار کاهش داده است. اذهان مردم می‌گویند در این طرح فقط جای یک فرد خالی است که آن کلمه و نام افراد نوشته شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت‌وگو با عصرایران ادامه داد: در مجموع تنگ کردن حلقه کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری زیبنده مملکت و نظام ما نیست. درست است که باید این مسئله اصلاح می‌شد که هرکسی به خودش اجازه می‌داد به صرف داشتن فوق‌لیسانس و دکترا در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند را باید جمع می‌کردیم اما اینکه در این اصلاح به سمت و سویی برویم که اذهان این برداشت را کنند که این طرح فقط برای یک یا دو نفر نوشته شده است درست نیست. نماینده شازند در مجلس با بیان اینکه با این طرح مخالف هستم گفت: آقایان برای این عجله می‌کنند که این طرح مصوب و به تایید شورای نگهبان برسد که برای انتخابات 1400 اجرایی شود که این درست نیست. اصلاح ساختار نباید در 5 الی 6ماه باقیمانده به انتخابات ریاست جمهوری و با این عجله انجام می‌شد، این عجله باعث می‌شود که طرح کارشناسی و دقیق نباشد ودر نتیجه قانونی غیردقیق مصوب شود. وی اضافه کرد: باید این اصلاح با حوصله و حداقل سه الی چهارسال قبل تدوین، بررسی و چکش‌کاری می‌شد. نظرات احزاب، گروه‌ها و نخبه‌ها و صنف‌های مختلف در مورد این طرح اخذ می‌شد و کار پخته‌ای انجام می‌شد. این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این‌گونه طرح و قانون نوشتن برای ما که مدعی هستیم به رای مردم نیاز داریم و رای مردم برای ما مقبولیت می‌آورد درست نیست. وقتی شرایط ویژه و خاصی را برای کاندیدا می‌گذاریم یعنی تمام کسانی که در آن شرایط قرار ندارند حذف می‌شوند.

شرط سن در نمایندگی مجلس برای کنار گذاشتن مهدی بازرگان بود
در گذشته هم نظامی‌ها در انتخابات نامزد می‌شدند. جالب است حتی آقای لاریجانی با سابقه نظامی، رئیس مجلس است یا آقای شمخانی با سابقه نظامی‌گری وزیر است، اما نامزد شدند. پس مشخص است که مصوبه مجلس هیاهویی سیاسی بیش نیست.

مهدی آیتی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، درباره مصوبه اخیر مجلس و موضوع تعیین سن برای نامزدهای انتخابات گفت: «به نظر من مصوبه اخیر مجلس بیشتر یک هیاهوی سیاسی بود و هیچ مطلب جدیدی در آن وجود ندارد؛ به‌جز موضوع شرط سنی که گرچه در حوزه انتخابات ریاست‌جمهوری جدید است، اما صحیح نیست. حتی همین شرط سنی که برای مجلس وجود دارد نیز نتیجه اختلاف برخی با نیروهای ملی- مذهبی بود؛ به نحوی که بعد از مجلس اول برخی همه تلاش خود را به کار بستند تا به هر طریقی که شده، اجازه ندهند نیروهای نهضت آزادی و به‌خصوص شخص مهندس بازرگان بار دیگر وارد مجلس شوند و مهندس بازرگان را کنار بگذارند و به همین دلیل در آیین‌نامه مجلس 75 سال را مشخص کردند و این شرایط تا الان هم باقی‌مانده است».

به گزارش نامه‌نیوز؛ او درباره موضوع ورود نظامی‌ها به انتخابات نیز گفت: «مسئله نظامی‌ها بحث جدیدی نیست و من نمی‌دانم نمایندگان چرا تصور می‌کنند بحث‌های عجیبی را مطرح کرده‌اند؟! مگر در گذشته نامزدهای نظامی در انتخابات شرکت نمی‌کردند؟ مگر آقای محسن رضایی، علی شمخانی و علی لاریجانی نامزد انتخابات نشده بودند؟ آقای لاریجانی هم مسئولیت معاونت سپاه را در کارنامه‌اش داشت، اما در سال 84‌ نامزد شد. مشخص نیست افراد باید با سازمان نظامی خود قطع رابطه کرده باشند یا نه، اما به هر حال در گذشته هم نظامی‌ها در انتخابات نامزد می‌شدند. جالب است حتی آقای لاریجانی با سابقه نظامی، رئیس مجلس است یا آقای شمخانی با سابقه نظامی‌گری وزیر است، اما نامزد شدند. پس مشخص است که مصوبه مجلس هیاهویی سیاسی بیش نیست».

‌او تصریح کرد: «موضوع دیگر اینکه مثلا از سوی شورای نگهبان گفته می‌شود افرادی که در حوادث بعد از انتخابات سال 88 شبهه منفی بر آنها وجود داشته باشد، رد صلاحیت می‌شوند. اصلا نیازی به گفتن این موضوع نبود. شورای نگهبان با تفسیری که از نظارت مصرح در قانون اساسی دارد، می‌تواند براساس تشخیص خود صلاحیت‌ها را احراز کند یا نکند و وقتی فردی از نظر شورای نگهبان نکته‌ای منفی داشته باشد، طبیعی است که رد صلاحیت می‌شود؛ خواه این نکته مربوط به انتخابات سال 88 باشد، خواه هر موضوع دیگری».

لینک کوتاه: http://ayenehyazd.ir/Koo6x

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا