شماره 790گزیده مطالب

شورای نگهبان می‌خواهد نامزد خودش رای بیاورد

گزیده مطالب شماره 790

عضو حزب اعتدال و توسعه درباره دلایل ردصلاحیت‌ها در انتخابات مجلس خبرگان توسط شورای نگهبان روایتی متفاوت دارد.
علی جنتی درباره انتقادات به ردصلاحیت‌ها در انتخابات مجلس خبرگان گفته بود؛ در دوره‌های مختلفی که من شاهد انتخابات مجلس خبرگان رهبری بوده‌ام فقهای شورای نگهبان می‌دانند چه کسانی می‌توانند وارد مجلس خبرگان شوند و چه کسانی نباید وارد شوند. وزیر سابق ارشاد گفت: تعدادی از نامزدها را می‌شناسم که به آن‌ها گفته شده اگر به فلان استان بروید تایید می‌شوید اما در استان دیگر تایید نمی‌شوید. علت این است که شورای نگهبان خودش در آن استان کاندیدایی را قبول دارد و می‌خواهد نامزد خودش رای بیاورد. عضو حزب اعتدال و توسعه افزود: یکی از مصادیق آن در دوره قبل انتخابات مجلس خبرگان، استان کرمان بود که یک روحانی فاضل و وارسته‌ که از نظر اجتهاد هم مورد تایید شورا بود به او اعلام کردند که اگر در کرمان کاندیدا شود، ردصلاحیت می‌شود اما اگر به استان دیگری برود، تایید صلاحیت می‌شود او هم گفته بود که مردم استان کرمان مرا می‌شناسند و در استان دیگر رأی نخواهم داشت. از این‌گونه موارد نمونه‌های دیگری نیز وجود دارد.

دعوای دو جناح سیاسی میان مردم بی‌اهمیت است
شهاب‌الدین طباطبایی گفت: دعوای دو جناح سیاسی میان مردم بی‌اهمیت است، مردم از دعواهای سیاسی حالشان بد است و باید در این مقطع تصمیمات و سیاست‌ها را نقد کنیم.

به گزارش ایرنا،‌ حسین ‌ا…کرم، دبیرکل جمعیت رزمندگان مدافع انقلاب اسلامی از جناح اصولگرا و شهاب‌الدین طباطبایی، دبیرکل حزب ندای ایرانیان از جناح اصلاح‌طلب در مناظره‌ای درباره نرخ مشارکت و رقابت‌ها و احراز صلاحیت‌های انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری بحث و گفت‌وگو کردند. شهاب‌الدین طباطبایی، دبیرکل حزب ندای ایرانیان، در این مناظره با انتقاد از عملکرد هیات‌های اجرایی انتخابات گفت: بیانات رهبری انقلاب درباره اینکه مشارکت ضعیف، مجلس ضعیف را سبب می‌شود. هرکدام از این جملات رهبری بار معنایی دارد. وی ادامه داد: در این شرایط باید رو به جلو و آینده حرکت کنیم، اگر نرخ مشارکت انتخابات یازدهم اسفند امسال پایین باشد خوشحال نخواهیم شد. دست همه افرادی که برای دفاع از کشور با رشادت 8 سال در برابر دشمن ایستادند، می‌بوسم و همیشه قدردان آنهایی هستم که ایثار و از خودگذشتی آنها سبب حفظ نظام شده است. البته ما در برخی موارد اختلاف نظر داریم ولی برای مسائلی که چشم طمع دشمن به کشور باشد، متحد هستیم. اهم اظهارات وی را در ادامه می‌خوانید:

*دعوای دو جناح سیاسی میان مردم بی‌اهمیت است، مردم از دعواهای سیاسی حالشان بد است و باید در این مقطع تصمیمات و سیاست‌ها را نقد کنیم. کمتر از دو سال تا سررسید سند چشم‌انداز وقت داریم و قرار بود طبق این سند قدرت اول منطقه باشیم. اما با این حرف‌ها که قدرت اول منطقه نمی‌شویم! البته من هم معتقد بودم همه‌چیز را نباید به برجام گره زد. ولی چرا دولت فعلی موضوع برجام را پیگیری می‌کند؟

*تا روز آخر رهبری انقلاب از تیم مذاکره‌کننده برجام در دولت قبل دفاع می‌کرد و از آقای ظریف تشکر و قدردانی کرد. البته وقتی در دل مردم امید زنده می‌شود، مردم بازهم به صحنه می‌آیند که باید آن را قدر دانست. بر همین اساس خواهشم این است که این مردم را قدر بدانیم.

*(در نقد پیامک کشف حجاب به رانندگان وسایل نقلیه): هزینه فایده این اقدامات چیست؟ اگر فردی بخواهد در کنکور نفر آخر شود باید پاسخ درست همه را غلط بزند تا در کنکور آخر شود. امروز احساس می‌کنم دوستان در عملکرد خود جواب همه سوالات درست را می‌دانند ولی از عمد همه را غلط می‌زنند تا آخر شوند. از طرفی در کشور هیچگاه ساختار شکل نمی‌گیرد تا مجلس در راس امور شود. چرا که شورای انقلاب فرهنگی به جای اینکه استرس دانش‌آموزان را کم کند با قرار دادن شرط معدل در کنکور این استرس را بیشتر کرده است.

*(با اشاره به رابطه متقابل رضایتمندی مردم با نرخ مشارکت در انتخابات): نرخ بالای مشارکت مهمتر از حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات است، دوستان شما می‌دانند با مشارکت پایین رای خواهند آورد.

اصلاح‌طلبان از ما اصولگریان لولو ساختند
حسین ا…کرم، دبیرکل جمعیت رزمندگان مدافع انقلاب اسلامی، با بیان اینکه مجلس یازدهم در دوره ریاست جمهوری قبلی شکل گرفت، گفت: در دوم اسفند 1398 شاهد نرخ مشارکت حدود 43 درصدی بودیم و در این انتخابات مجید انصاری سرلیست اصلاحات، 60 هزار رای آورد در حالی که آخرین نفر لیست تهران 500 هزار رای داشت. به عبارتی باید این موضوع واکاوی شود که چرا جریان اصلاح‌طلب در انتخابات مجلس یازدهم کمترین مشارکت مردم را در طول تاریخ حیات خود تجربه کرد. وی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم یادآور شد: در این انتخابات محسن مهرعلیزاده به نفع عبدالناصر همتی کنار رفت ولی او فقط 2 میلیون و 400 هزار نفر رای آورد که این رای کمتر از آرای باطله بود.

*اینکه آقای طباطبایی از عملکرد هیات‌های اجرایی در موضوع احراز صلاحیت‌ها انتقاد می‌کنند باید دانست که برای هر کرسی مجلس شورای اسلامی 38 نفر احراز صلاحیت شدند اما اینکه دوستان او تایید صلاحیت نشدند، بهتر است خود این دوستان رسیدگی کنند که چه کاری انجام داده‌اند که سبب این نتیجه شده است.

*باید گذشته را چراغ راه آینده قرار دهیم و بررسی کنیم که در گذشته چه رخ داد تا امروز آن را انجام ندهیم. در موضوع تحریم‌ها در مجلس دهم انصافا مردم وفاداری نشان دادند و این موضوع را درک کرده و پای صندوق‌ رای آمدند اما وقتی تحریم‌ها در دولت قبل 2 برابر شد، مردم وفاداری کمتری در مجلس یازدهم نشان دادند یعنی مردم در این انتخابات مجلس با کمترین رای که به اصلاح‌طلب‌ها دادند اعلام کردند ما با رویکرد شما مخالفیم.
*اقدامات دولت سیزدهم سبب رشد تولید و کاهش بیکاری شد. البته معتقدم کارخانجات نیمه‌کاره وقتی وارد چرخه تولید شدند، منافع آن به جیب طبقه بالا رفت. به عبارتی باید وقتی جراحی اقتصادی انجام شد و یارانه مردم فقیر و متوسط 10 برابر بیشتر شد، در ادامه باید منافع راه‌اندازی کارخانجات نیمه تعطیل به طبقه فرودست و محروم می‌رسید.

*تعطیلی گشت ارشاد و تغییر آن به جریمه نقدی مخالف است؛ حجاب را قانون کشور است، همچنین مجلس یازدهم به جای وجود گشت ارشاد در جهت مقابله با بدحجابی، جریمه نقدی در نظر گرفت.

*(با اشاره به دیگر اقدامات دولت سیزدهم): آقای رییسی در مسائل فرهنگی با حضور در بین مردم اعتمادسازی کرد. حتی در انتخابات از یک جریان حمایت نکرد و توسعه سیاسی را در دستور کار قرار داد و در بخش اقتصادی توسعه کریدورهای شمالی و جنوبی با همکاری کشورهای روسیه و چین را محور سیاست خارجی خود قرار داد. این اقدامات سبب خواهد شد در آینده‌ای نزدیک، ایران به چهارراه بین‌المللی تبدیل شود.

در انتخابات 1400 از قبل معلوم بود چه کسی رئیس‌جمهور است
مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز در مجلس می‌گوید تجربه دو انتخابات گذشته نشان داده یکدست‌سازی حاکمیت برای حل مشکلات کشور جواب نمی‌دهد و باید سلایق و قومیت‌های مختلف امکان شرکت در انتخابات را داشته باشند.
محمد آیتی: کمتر از یک‌ماه دیگر تا انتخابات مجلس دوازدهم باقیست و فضای سرد حاکم بر مشارکت انتخاباتی محسوس است. صدا و سیما به عنوان ارگان تبلیغاتی نظام سخت در تلاش است که یخ فضای سیاسی کشور را بشکنند، ولی تا این لحظه به نظر می‌رسد توفیقی حاصل نشده است. در همین رابطه، مسعود پزشکیان درباره وضعیت مشارکت در انتخابات پیش‌رو با رویداد24 گفت‌وگو کرده است. در ادامه می‌توانید مهم‌ترین بخش‌های این مصاحبه را بخوانید:

*اگر مشکل اصلی عدم‌ مشارکت مردم در انتخابات، به مسائل اقتصادی کشور و معیشتی آن‌ها برگردد، این دولت است که باید در زمان باقی‌مانده تا انتخابات برای رفع این چالش، برنامه‌ریزی داشته باشد. اما من بر این باورم که عدم‌مشارکت مردم در انتخابات، به واسطه نبود سلایق مختلف برای رقابت است.

*در انتخابات پیش‌رو اگر افرادی با سلایق دیگر هم حضور داشته باشند، تعدادشان بسیار کم است. هرچه حضور سلایق و قومیت‌های مختلف در صحنه رقابت بیشتر باشد، رغبت مردم به حضور در پای صندوق‌های رای هم افزایش پیدا می‌کند و برعکس هرچه این افراد حضورشان کمرنگ‌تر باشد، به صورت طبیعی مشارکت در انتخابات پایین می‌آید.

*اگر افراد برجسته با سلایق مختلف در این رقابت سیاسی نباشند، مجلسی هم تشکیل می‌شود، نمی‌تواند مشکلات کشور را حل و فصل کند.

*برخی می‌گویند ما در انتخابات مجلس یازدهم و انتخابات ریاست جمهوری سال 1400، نامزد‌هایی با سلایق مختلف داشتیم، اما باز هم حضور مردم در پای صندوق‌های رای، کمرنگ بود. به نظر من، در همین دو انتخابات هم، سلایق گوناگون حضور جدی نداشتند و باید دید افرادی که این حرف‌ها را می‌زنند، منظورشان از نامزد‌هایی با سلایق مختلف چه بوده است.

*آیا در انتخابات ریاست جمهوری سال 1400، سلایق مختلف در صحنه بودند؟ در انتخابات ریاست جمهوری از قبل مشخص بود که چه کسی قرار است رییس‌جمهور شود.

*عده‌ای سخت به دنبال یکدست‌سازی مجلس بودند. آن‌ها در گذشته می‌گفتند اگر مجلس و دولت همفکر شوند، کار‌ها درست می‌شود. خب، حالا که هر سه قوه از یک جنس هستند چرا نمی‌توانند چالش‌های کنونی را حل کنند؟ این افراد که زمام امور را در دست دارند باید پاسخگو باشند.
*در گذشته، اختلاف و دعوا بود و عده‌ای از هر طرف، تقصیر را گردن دیگری می‌انداختند. چند سالی است که یکدست‌سازی صورت گرفته، ولی مشکلات پابرجاست. پس چاره کار، یکدست‌سازی نیست و نخواهد بود.

انتقادات صریح مجید انصاری از ردصلاحیت‌ها در انتخابات خبرگان
مجید انصاری، عضو مجمع روحانیون مبارز، گفت: افراد متعددی را در حوزه می‌شناسم که اگر باسوادتر از برخی از اعضای شورای نگهبان در فقه و اصول نباشند، کمتر از آنها نبودند اما اطلاعات‌شان در حوزه مسائل سیاسی، اجتماعی و مدیریت که اساس کار خبرگان رهبری است، حتماً بیشتر از برخی اعضای شورای نگهبان بوده اما همین افراد ردصلاحیت شدند یا دعوت به امتحان شدند و اصلاً به آنها برخورده است.

حجت‌الاسلام مجید انصاری، عضو شاخص مجمع روحانیون مبارز در مصاحبه اخیر خود در کافه خبر خبرآنلاین، در خصوص انتخابات مجلس خبرگان و رد صلاحیت‌های شورای نگهبان گفت: به دلیل برخورد بد و رد صلاحیت‌هایی که در انتخابات ادوار سابق مجلس خبرگان انجام دادند، در این دوره از انتخابات مجلس خبرگان تعداد زیادی به هیچ‌وجه حاضر نشدند اسم بنویسند چراکه آبروی خودشان را که از جوی آب نگرفته‌اند. کما اینکه سید حسن آقا در انتخابات این دوره مجلس خبرگان ثبت‌نام نکرد. وی افزود: علاوه بر او افراد متعددی را در حوزه می‌شناسم که اگر باسوادتر از برخی از اعضای شورای نگهبان در فقه و اصول نباشند، کمتر از آنها نبودند اما اطلاعات‌شان در حوزه مسائل سیاسی، اجتماعی و مدیریت که اساس کار خبرگان رهبری است، حتماً بیشتر از برخی اعضای شورای نگهبان بوده اما همین افراد ردصلاحیت شدند یا دعوت به امتحان شدند و اصلاً به آنها برخورده است.

انصاریان خاطرنشان کرد: اگر قرار است همه با امتحان باشند، پس خود آقایان هم باید بیایند آنجا امتحان بدهند و اگر قرار بر امتحان نیست، حوزه حساب و کتاب دارد و کسی که سطح چهار را خوانده بپذیرید و یا روش دیگر این است که مراجع تقلید حوزه آن فرد را تایید کنند چراکه در حوزه مراجع عظام داریم، اگر دو یا چهار مرجع تقلید صلاحیت علمی کسی را امضا کردند، به امضای این چهار مرجع تقلید به اندازه امضای سه نفر شاگردان آنها در شورای نگهبان نیست که وقعی بگذارند؟! لذا این رفتار دوگانه است.

عضو مجمع روحانیون مبارز در ادامه گفت: شهادت یک عضو شورای نگهبان موجب قبولی بدون امتحان یک فرد می‌شود و از آن طرف افرادی دعوت به امتحان می‌شوند. انصاریان تصریح کرد: در مجموع این معیارهای چندگانه آن هم در نهادی مانند شورای نگهبان که قرار است مظهر عدالت، مظهر نظم، مظهر قانون و مظهر بی‌طرفی باشد، قابل قبول نیست. موارد مذکور اشکالاتی است که در قضیه انتخابات مجلس خبرگان وجود دارد. نکته نهایی در مورد انتخابات مجلس خبرگان این است که در بعضی از شهرستان‌ها که قبلاً انتخابات برگزار شده در حوزه‌ای که یک نفر می‌خواست، فقط یک نفر کاندیدا داشت. حالا آیین‌نامه را عوض کرده‌اند و گفته‌اند حداقل باید دو برابر ظرفیت داوطلب باشد. او گفت: چرا دو برابر باشد؟ افراد و اشخاص دیگری باید بیایند. بنابراین انتخابات خبرگان هم آسیب دیده است. خبرگان بعد از انتخاب مهم است. از مردم ایران نظرسنجی کنید ببینید چند نفر از مردم ایران می‌توانند نام 10 نفر از اعضای مجلس خبرگان را بگویند؟ جایگاه مجلس خبرگان جایگاهی است که باید آنقدر برای مردم مهم باشد که حداقل 50 درصد مردم و یا حداقل 50 درصد فعالان اجتماعی و سیاسی، اسامی اعضای این مجلس را بدانند.

ردپای روسیه در ردصلاحیت نادر قاضی‌پور
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی می‌گوید: مصاحبه‌ها بر ردصلاحیتم موثر بوده است، نمره منفی دادن به افراد، انتقاد و اعتراض به آنها همگی بر ردصلاحیتم موثر هستند اما در این میان سوابق بنده در مجلس بر علیه روسیه بر ردصلاحیتم موثر بوده است.
به گزارش خبرآنلاین، نادر قاضی‌پور از جمله نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی است که در این دوره از انتخابات مجلس صلاحیت او مورد تایید شورای نگهبان قرار نگرفت. قاضی‌پور به نقش روسیه در ردصلاحیتش اشاره می‌کند و می‌گوید به دلیل انتقاداتی که نسبت به سیاست‌های کلی برابر مسکو داشتم ردصلاحیت شدم.
در ادامه گفتگو با نادر قاضی‌پور، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی را می‌خوانید:

*آقای قاضی‌پور! نام شما بعد از بررسی اعتراضات بازهم در لیست ردصلاحیت‌شده‌های شورای نگهبان بود، مواضع انتقادی تا چه اندازه بر روی ردصلاحیت شما موثر بوده است؟
در مورد علت ردصلاحیت هرکسی یک حرفی می‌زنند و حرف‌ها هم باهم فرق می‌کنند اما به نظر بنده عملکرد بنده در صحن علنی مجلس، سوالات، استیضاح‌ها، تحقیق و تفحص‌ها و تذکرات عامل اصلی ردصلاحیت بنده هستند.

نمره منفی دادم، ردصلاحیت شدم
*شما در مجلس یازدهم حضور نداشتید یعنی مصاحبه‌های شما بر روی ردصلاحیت تأثیرگذار بوده است؟
بله، مصاحبه‌ها بر ردصلاحیتم موثر بوده است، نمره منفی دادن به افراد، انتقاد و اعتراض به آنها همگی بر ردصلاحیتم موثر هستند اما در این میان سوابق بنده در مجلس بر علیه روسیه بر ردصلاحیتم موثر بوده است. بنده تنها نماینده‌ای بودم که در صحن علنی مجلس علیه روسیه نطق کردم و گفتم روسیه چشم به آب‌های ما دوخته است، آذربایجان را تقسیم کرد، شناسنامه روسی داد، عهدنامه‌های ننگین گلستان و ترکمنچای را به ما تحمیل کرد، در تحریم‌ها هم یک بشکه نفت ایران را نفروخته و چندین‌بار هم پولش را گرفته اما هیچ کاری نکرد.

مخالف وام گرفتن از روسیه بودم
*روسیه تا این اندازه اهمیت دارد که به دلیل موضع‌گیری علیه آن افراد ردصلاحیت می‌شوند؟
روسیه مهم است که رفتند از آن وام گرفتند و من همیشه مخالف بودم.
*با ردصلاحیت چهره‌های منتقد و مستقل فضای مجلس آینده را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
در حال حاضر پیش‌بینی فضای مجلس آینده بسیار زود است، مشخص نیست چه کسانی داوطلب شده و وارد مجلس می‌شوند، بنابراین تا زمان برگزاری انتخابات نمی‌توانم پاسخ منطقی بدهم. البته همه کاندیدهایی که ثبت‌نام کردند، مراحل را رد کردند و آمدند را به خوبی می‌شناسم، آنها نظام را قبول دارند که پای کار آمدند، برخی از آنها جوان و نخبه هستند، هنوز نتوانستند نخبگی و شایستگی خود را به نمایش بگذارند، در نهایت طی 6ماه اول مجلس مشخص می‌شود که آیا این افراد توانش را داشتند یا خیر، الان قضاوت بسیار زود است.

لینک کوتاه: http://ayenehyazd.ir/WRBwj

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا