تیتر یکشماره 679

آیت‌ا… سیستانی برای پاپ و کاتولیک‌ها و برای کل بشریت آرزوی خیر و سعادت کرد

تیتر یک شماره 679

پیام اصلی این دیدار برادری و تعامل با یکدیگر در راستای گسترش روابط انسانی و همزیستی مسالمت‌آمیز و رعایت حقوق بشر و شهروندی بود.

 

آرمان ملی- دفتر آیت‌ا… سیستانی به دنبال دیدار ایشان با پاپ فرانسیس در بیانیه‌ای به جزئیات آن پرداخت. در این بیانیه آمده است: در این دیدار درباره چالش‌های بزرگی که بشریت با آن در این دوره روبه‌رو است، رایزنی شد. آیت‌ا… سیستانی در این دیدار به رنجی که کشورهای مختلف دنیا با آن روبه‌رو هستند و ظلم و فقر و ستم دینی و فکری که از آن رنج می‌برند، پرداخت و از نبود عدالت اجتماعی سخن گفت. ایشان به آنچه ملت منطقه از جنگ و اقدامات خشونت‌آمیز و محاصره اقتصادی و آوارگی متحمل می‌شوند به‌ویژه ملت فلسطین در سرزمین‌های اشغالی اشاره کرد.

آیت‌ا… سیستانی همچنین به نقشی که باید رهبران دینی و معنوی در توقف این اقدامات داشته باشند، اشاره کرده و اینکه طرف‌های مربوطه به‌ویژه قدرت‌های بزرگ باید در راستای در پیش گرفتن سیاست حکمت و ریشه‌کنی جنگ حرکت کنند و اینکه به دنبال منافع خود به زیان زندگی همراه با کرامت و آزادی ملت‌ها نباشند را مورد تاکید قرار داد. در این دیدار مرجع عالیقدر شیعیان بر اهمیت تشدید تلاش‌ها برای تثبیت ارزش‌های مسالمت‌آمیز و همبستگی میان بشریت در همه جوامع تاکید کرد و ضرورت احترام متقابل میان پیروان همه ادیان را مورد تاکید قرار داد.

آیت‌ا… سیستانی به جایگاه عراق و تاریخ و ملت بزرگوار آن اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که رنج آن در اسرع‌وقت از بین برود. آیت‌ا… سیستانی اهتمام خود به زندگی شهروندان مسیحی مانند دیگر عراقی‌ها در امنیت و سلامت و رعایت حقوق مطابق قانون اساسی را مورد تاکید قرار داد. در این بیانیه همچنین به نقشی که مرجعیت دینی در حمایت از مسیحیان و کسانی که مورد ظلم و ستم طی سالیان گذشته قرار گرفته‌اند اشاره شد؛ به‌ویژه در دوره‌ای که تروریست‌ها بر بخش زیادی از استان‌های عراق مسلط بودند و مرتکب اقداماتی جنایتکارانه شدند، پرداخته شد. آیت‌ا… سیستانی برای پاپ و کاتولیک‌ها و برای کل بشریت آرزوی خیر و سعادت کرد و از تشریف‌فرمایی پاپ به نجف اشرف و انجام این دیدار کمال تشکر را نمود.

بیانیه مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم در پی دیدار پاپ و آیت‌ا… سیستانی
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم در بیانیه‌ای به مناسبت دیدار آیت‌ا… العظمی سیستانی و پاپ فرانسیس تاکید کرد: «اینک فرصتی مغتنم برای عالمان شیعی، روحانیت، حوزه‌های علمیه و تشکل‌های حوزوی فراهم شده است تا با الگو قرار دادن این دیدار، گفتگوی بین‌الادیان و بین‌المذاهب را با جدیتی بیشتر پیگیری کنند.»
به گزارش جماران؛ متن بیانیه مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«قل یا اهل الکتاب تعالوا الی کلمة سواء بیننا و بینکم» (سوره مائده آیه 89).
بگو ای اهل کتاب بر سخنی گردآییم که میان ما و شما یکسان است.

سفر عالیجناب پاپ فرانسیس اول رهبر کاتولیک‌های جهان به عراق و دیدار با مرجعیت اعلای نجف اشرف حضرت آیت‌ا… العظمی سیستانی، رویدادی بسیار با اهمیت در واپسین روزهای قرن چهاردهم بود. این دیدار نه تنها گامی سرنوشت‌ساز در فرایند تعامل و گفتگوی بین‌الادیان بود، بلکه در شرایطی که خشونت در پوشش مذهبی و فرقه‌ای، خاورمیانه و جهان اسلام را با بحران روبرو ساخته است، چهره‌ای رحمانی و صلح‌جویانه از ادیان ابراهیمی را به نمایش گذاشت. دغدغه و نگرانی مشترک و اصلی این دو شخصیت عالی مقام مذهبی، به عنوان جانشینان منجیان موعود، کاهش درد و رنج‌هایی است که در سایه سرکوب، استبداد، ستم، بیداد، فقر، فساد، خشونت و فرقه‌گرایی گریبانگیر بشریت شده و زندگی‌اش را تاریک کرده است. آنان به تقویت ایمان و معنویت دینی در جهانی می‌اندیشند که با بحران معنا روبروست و در آن نور ایمان کم فروغ گردیده است.

پیام اصلی این دیدار فراخواندن همگان به‌ویژه پیروان ادیان به برادری و تعامل با یکدیگر در راستای گسترش روابط انسانی و همزیستی مسالمت‌آمیز و رعایت حقوق بشر و شهروندی بود. مرجعیت اعلای نجف در جریان این دیدار روحانی و معنوی، که در نهایت سادگی و خلوص در خانه کوچک وی برگزار شد، بار دیگر رواداری و مدنیت شیعی را برای جهانیان ترسیم کرد. او که با مقاومتی ستودنی و با درایت و تدبیر کم‌نظیر، در طول سالیان دشوار جنگ و اشغال، نقشی سترگ در حفظ انسجام و یکپارچگی عراق ایفا کرد، اینک گامی دیگر در راستای حفظ تکثر و همزیستی گروه‌های گوناگون قومی و مذهبی برداشت.

رهبر پرجمعیت‌ترین مذهب جهان با حضور در بیت مرجعیت اعلای نجف نشان داد که روحانیان با پایبندی به وظایف و نقش اصیل خویش و در پرتو تشریک مساعی، همچنان می‌توانند در بهبود مناسبات انسانی و رهایی جامعه از سرکوب و خشونت و دیگر دردها و رنج‌ها نقش‌آفرین باشند. تصویر لحظات پایانی این دیدار که دو رهبر دست در دست یکدیگر نهاده بودند، افقی روشن برای این همکاری را به نمایش می‌گذارد. اینک فرصتی مغتنم برای عالمان شیعی، روحانیت، حوزه‌های علمیه و تشکل‌های حوزوی فراهم شده است تا با الگو قرار دادن این دیدار، گفتگوی بین‌الادیان و بین‌المذاهب را با جدیتی بیشتر پیگیری کنند. سنتی که آیت‌ا… بروجردی«ره» در تقریب بین مذاهب تاسیس کرد، دیر زمانی است که از تاب و تپش افتاده است. احیاء و گسترش این سنت، به روابط نزدیک‌تر بین روحانیت شیعه و اهل سنت و نهادهایی همچون دانشگاه الازهر و نیز تعامل بیشتر با روحانیت مسیحیت و واتیکان نیاز دارد. مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم با تجلیل از دیدار معنوی و ثمربخش این دو رهبر عالیقدر، آن را به عنوان برگی از تاریخ که بر اعتبار و سرمایه اجتماعی روحانیت و تشیع افزود، ارج می‌نهد و تحقق اهداف و ارزش‌هایی را که در گفتگوی این رهبران مورد تاکید قرار گرفت، آرزو می‌کند.

لینک کوتاه: http://ayenehyazd.ir/Nt5Nx

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا