شماره 786گزیده مطالب

این بدترین مجلس پس از انقلاب است

گزیده مطالب شماره 786

جواد ظریف با انتقاد از عملکرد مجلس یازدهم گفت: اگر مجلس یازدهم نبود مردم به 100 میلیارد دلار منافع برجام دست پیدا می‌کردند. مجلس یازدهم بدترین مجلس پس از انقلاب است.

وزیر امور خارجه در دولت حسن روحانی با بیان اینکه «اگر مردم در سال 98 پای صندوق رأی می‌آمدند نمایندگان فعلی انتخاب نمی‌شدند»، گفت: در شرایط کنونی نیاز به وسط بازی داریم.

به گزارش انصاف‌نیوز و به نقل از وبسایت روزنامه‌ی ستاره صبح، محمدجواد ظریف وزیر پیشین امور خارجه در جمع زندانیان سیاسی پیش از انقلاب حضور پیدا کرد و حدود دو ساعت در خصوص سیاست خارجی کشور، منطقه، نظام بین‌الملل و اینکه جهان دیگر قطبی نیست و نقش دولت‌ها رو به کاهش است صحبت کرد. بخش مهم صحبت وی مربوط به مانع‌تراشی مجلس یازدهم در احیای برجام و بازگشت دارایی‌های ایران و از سرگیری فروش نفت بود که می‌توانست 100ها میلیارد دلار پول در جیب ایرانی‌ها بگذارد. اهم محورهای سخنان وی در ادامه می‌آید:

محمدجواد ظریف در جمع زندانیان سیاسی پیش از انقلاب:
اگر مجلس یازدهم نبود مردم به 100 میلیارد دلار منافع برجام دست پیدا می‌کردند. اگر مصوبه قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها نبود ترامپ در سال 2021 به برجام بازمی‌گشت، ایران نفت می‌فروخت و تحریم‌ها برداشته می‌شد. مجلس یازدهم بدترین مجلس پس از انقلاب است. اگر مردم در سال 98 پای صندوق رأی می‌آمدند نمایندگان فعلی انتخاب نمی‌شدند. در شرایط کنونی نیاز به وسط بازی داریم. احمدی‌نژاد که با سخنانش در سازمان ملل برای مردم و کشور هزینه ایجاد کرد اکنون در بین سیاسیون محبوب‌ترین است زیرا سخنان پوپولیستی می‌زند. دنیا با دهه 80 و 90 میلادی ماهیتاً فرق کرده است ولی ما همچنان مشابه آن دوره فکر می‌کنیم و نتیجه‌اش وضعیت کنونی شده که نه به نفع کشور است و نه به نفع مردم.

در هیچ جامعه‌ای اصلاح‌گرایان و میانه‌روها قهرمان نشدند. نظام هیچ آلترناتیوی ندارد. آمریکا قصد داشت سایت فردو را بمباران کند اما حمایت مردم از حاکمیت مانع این کار شد. آقایی که به اسرائیلی‌ها می‌گوید شنا یاد بگیرید خلاف نظر رهبری سخن گفته است. آریل شارون نخست‌وزیر پیشین اسرائیل سال 1992 میلادی گفت: حمله به بغداد آدرس غلط بود و آدرس درست تهران است. اسرائیل به دنبال امنیت‌سازی برای خود بوده و هست و با این استراتژی توانست دشمنی اعراب با خود را به دشمنی اعراب با ایران تبدیل کند. چین وقتی قرارداد 25 ساله را با ایران امضا کرد گفت محرمانه بماند زیرا ما تعهدی نداده بودیم و چین با این قرارداد با دیگر کشورها برای جذب منافع بازی می‌کرد. اسرائیل همواره کوشیده ایران را دشمن خود معرفی کند و ما نباید در تله اسرائیل بیفتیم. اسرائیل قاب می‌سازد و ما سرخودمان را در داخل قاب می‌بریم که از ما عکس بگیرد.

اسرائیل 31 سال پیش‌گفته بود ایران تا شش ماه دیگر به بمب اتم دست پیدا می‌کند. اعتقاد روسیه متحد ایران نیست و البته هیچ کشوری متحد دیگری نیست. ما انتظار داشتیم روسیه قطعنامه‌های شورای امنیت را علیه ما وتو کند در حالی که او عضو دائم شورای امنیت است و چنین کاری را نکرد. ایران تنها کشوری است که شورای امنیت بر اساس برجام غنی‌سازی آن را پذیرفته است. احمدی‌نژاد در طول پنج هفته گذشته کلمه‌ای راجب اسرائیل و جنگ غزه نگفته است، او همان کسی است که گفت اسرائیل را باید از نقشه جغرافیای جهان حذف کنیم. هزینه حضور برای کشور زیاد است اما هزینه نفوذ سود فراوانی دارد، چون ایران در عراق نفوذ دارد هر اتفاقی در آن کشور می‌افتد به‌پای ایران نوشته می‌شود.

چین حاضر نیست با روسیه بر سر جنگ اوکراین اتحاد نظامی داشته باشد. ما هنوز دنیا را مثل دوران جنگ سرد می‌بینیم و فکر می‌کنیم چین و روسیه برای ما سود دارند در حالی که آن‌ها به دنبال منافع خود هستند و نه ایران. روس‌ها در مسئله انرژی از اول رقیب ما بوده و هستند و وقتی قرار شد نفت ما را بفروشند آن را به مشتری‌های خود ما دادند، زنگنه گفت مگر ما دستمان چلاق است که نتوانیم نفت بفروشیم. قدرت دولت‌ها رو به کاهش است و قدرت کنشگران رو به افزایش است، علت این است که دنیا شبکه‌ای شده و ائتلاف‌های زیادی شکل‌ گرفته است. ترکیه در جنگ اوکراین مخالف روسیه است اما در موضوع انرژی روسیه به‌جای اینکه مرکز هاب انرژی را در ایران بزند رفته در ترکیه زده است. آمریکا کماکان اتکایش به قدرت نظامی است اما اروپا به دنبال هنجارسازی است و چین به دنبال تجارت، صنعت و نوآوری است. اروپا هر زمان در برابر آمریکا قرار گرفت پیروز شد نمونه‌اش در ارتباط با پرونده هسته‌ای ایران. بازی قدرت در دنیا تغییر کرده است.

لینک کوتاه: http://ayenehyazd.ir/fehEs

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا